Szilprint


SZILPRINT TERMÉKCSALÁD

(szilikon bázisú szitafestékek)

Alkalmazási terület és általános tulajdonságok: Textil festék

Kémiai felépítés:két komponensű festék, katalizátor arány 90/10
Megjelenés:sűrű, átlátszó, fehér, vagy színes paszta
Tárolás:lezárt edényben +5 és +20 oC között 1 év
Felhasználási terület

A Szilprint termékeket textil nyomására fejlesztettük ki. A termék ideális harsinya, kötött-árú fehér nemű, gyermek ruházat, sport ruházat, csúszásgátló kesztyű, zoknitalp és általában olyan ruházatok nyomására ahol elengedhetetlen a magas fokú rugalmasság, és a kiváló mosásállóság. A nyomatok fényesek és nagyon finom tapintásúak. A szilprint festékek nem veszélyesek sem a környezetre, sem az egészségre, kifejezetten környezetbarát termékek.

Használati útmutató

Válassza ki a megfelelő színt, majd keverje el 90/10 arányban a Szilprint katalizátorral. Hígítsa, amennyiben szükséges a Szilprint hígítóval (maximum 5%). Keverje alaposan el, majd a nyomáshoz válasszon 12 - 77 közötti szitasűrűséget. Nagyobb vastagság eléréséhez, használhat 12 - 34 szitaszövetet maximum 200 - 500 mikron vastagságú, fotó emulzióval.

A Szilprint színválasztékában található alapszínek nem fedőképesek így sötét textil estén javasoljuk, hogy először egy fehér alapot nyomjon a Szilprint fedő fehérel, majd rövid szárítás után ismételje meg a szitázást a kívánt színnel. Ezzel a módszerrel magas fokú fedés érhető el.

Mivel a Szilprint szilikon bázisú festék, így hagyományos festékekkel nem nyomható felül. A Szilprint termékskálája azonnal használható színes valamint Szilprint Fehér (fedőfehér), Szilprint EX-C (habnyomópép koncentrátum) Szilprint Bázis (transzparens bázis) és Szilprint Katalizátorból tevődik össze.

Szilprint EX-C

A Szilprint EX-C (habnyomópép koncentrátum) bármely már rendelkezésünkre álló Szilprint szitafestékből habnyomópépet készíthetünk, amellyel kiváló mosásállóságú és az adagolástól függően különböző magasűgú habnyomatok készíthetőek. A termék kiválóan alkalmas a Szilprint termékek mattítására. A Szilprint EX-C önmagyában nem nyomható.

Írányreceptek:

Habnyomópépként 30% Szilprint EX-C
60% Szilprint szín (A komponens)
10% Szilprint B komponens

Természetes Velur utánzat

10% Szilprint EX-C
80% Szilprint szín (A komponens)
10% Szilprint B komponens

Matt nyomópép

5% Szilprint EX-C
85% Szilprint szín (A komponens)
10% Szilprint B komponens


A felsorolt irányreceptektől tetszés szerint eltérhet, de a katalizátornak mindig 10% részt kell biztosítani a receptben.

Szilprint Bázis

Teljesen átlátszó, zselé szerű nyomatok készíthetőek. Jól keverhető poliészter glitterekel és gyöngyház pigmentekkel. Alkalmas kész szitafestékek árnyalatának világosítására.

Szilprint Fehér

Fedőfehér nyomópép. Önállóan, és alanyomópépként is használható.

A katalizált festékek eltarthatósága

Katalizálás után a Szilprint termékek több mint 12 óráig használható szobahőmérsékleten (20-25°C), amely lehetővé teszi a folyamatos munkát.

Szárítás:

A Szilprint 160-170°C-on, polimerizálódik a hőkamrában, a Szilprint katalizátor biztosítja a reakciót, de csak megfelelő hőmérséklet esetén. A katalizált Szilprint 12 óra elteltével kezd megkötni, és válik folyamatosan egyre "gumiszerűbbé", majd az idő múlásával a festék nyomhatatllanná válik, azonban teljesen sosem polimerizálódik. A Szilprint nem tartalmaz oldószert és egyéb illékony összetevőt, így nyomás közben a festék nem szárad, és normál plastizolhoz hasonlóan viselkedik.

Sablonok tisztítása

A sablonok használat után közvetlenül Szilprint Szitamosó folyadékkal moshatók el.

A Szilprint szitanyomópépek előnyös tulajdonságai

A plasztisolnál megszokott módon, dolgozhatunk a termékkel, nem kell tartani a sziták beszáradásától. A Szilprint szitanyomópépek hátrányos tulajdonságai Megjegyzés

Kérjük, hogy szérianyomás előtt minden esetben végezzen próbanyomást. Győződjön meg, hogy a megfelelő színtartósság az aktuális alapanyagon az Ön technológiai körülményei között elérhető-e.vissza


Szilprint - Minden jog fenntartva